(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
DRUHÁ KRABICE LETOŠNÍHO CUKROVÍ
Potřebné ingredience
trpělivost a chuť do práce :-))
Postup přípravy
TVAROHOVÉ CUKROVÍ
1 tvaroh - 1 máslo - 25 dkg hl. mouky - 1 žloutek - špetka soli
Zpracujeme těsto, necháme odležet, vykrajujeme tvary, pečeme do růžova a horké obalujeme v cukru. ( Z jedné dávky je toho málo, jsou tak dobré, že hned zmizí).
HRUDKY K NAKOUSNUTÍ
30dkg hl. mouky - 18dkg másla - 10 dkg sekaných mandlí - 10dkg kandovaného ovoce - 10dkg strouhané čokolády - 10 dkg kokosu - 2 žloutky - 8 dkg cukru
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v cukru.
ESPRESSO ZVONEČKY
35dkg hl. mouky - 20 dkg másla - 12 dkg cukru - 2 lžíce espresso kávy(instantní) - 2 lžíce kakaa - 10 dkg strouhané čokolády - 10 dkg mletých mandlí - 1 vejce - špetka soli - na špičku nože prdopeče
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout, vykrajujeme tvary, pečeme v horké troubě, slepujeme pikantní marmeládou, vrch potřeme nutelou a zdobíme čokoládovou rýží.
DÁLE JSOU VYFOCENY KOKOSOVÉ TROJLÍSTKY A MANDLOVÉ SLZIČKY, KTERÉ JSEM JIŽ V RECEPTECH UVEŘEJNILA.
1 tvaroh - 1 máslo - 25 dkg hl. mouky - 1 žloutek - špetka soli
Zpracujeme těsto, necháme odležet, vykrajujeme tvary, pečeme do růžova a horké obalujeme v cukru. ( Z jedné dávky je toho málo, jsou tak dobré, že hned zmizí).
HRUDKY K NAKOUSNUTÍ
30dkg hl. mouky - 18dkg másla - 10 dkg sekaných mandlí - 10dkg kandovaného ovoce - 10dkg strouhané čokolády - 10 dkg kokosu - 2 žloutky - 8 dkg cukru
Zpracujeme těsto, děláme lžičkou hromádky a pečeme do růžova, ještě horké obalujeme v cukru.
ESPRESSO ZVONEČKY
35dkg hl. mouky - 20 dkg másla - 12 dkg cukru - 2 lžíce espresso kávy(instantní) - 2 lžíce kakaa - 10 dkg strouhané čokolády - 10 dkg mletých mandlí - 1 vejce - špetka soli - na špičku nože prdopeče
Zpracujeme těsto, necháme odpočinout, vykrajujeme tvary, pečeme v horké troubě, slepujeme pikantní marmeládou, vrch potřeme nutelou a zdobíme čokoládovou rýží.
DÁLE JSOU VYFOCENY KOKOSOVÉ TROJLÍSTKY A MANDLOVÉ SLZIČKY, KTERÉ JSEM JIŽ V RECEPTECH UVEŘEJNILA.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
17. 10. 2010, 19:52
cukroví je moc pěkné
sim07
(upraveno)
17. 10. 2010, 19:49
Dobrý večer,máte skvělé cukroví. Můžu se zeptat,kdy s pečením na vánoce začínáte ?
Zrušený účet
(upraveno)
19. 10. 2010, 11:59
@sim07
Simonko začínám poslední týden v listopadu V chladnu cukroví v pohodě vydrží až do února
nanen
(upraveno)
15. 12. 2008, 19:22
I já se musím přidat a pochválit tvarohové cukroví Je opravdu skvělé a já moc díky za super receptík, který jsem určitě nedělala naposledy
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2008, 20:14
@nanen
Není zač, jsem ráda, že chutnalo
Gábi+ dvojčata
(upraveno)
13. 12. 2008, 18:16
dobrý večer Hani ,zrovna jsem dopekla Vaše tvarohové cukroví a můžu říct ,že je OPRAVDU SKVĚLÉÉÉÉ díky za inspiraci a přeji pěkné VÁNOCE G+
Zrušený účet
(upraveno)
13. 12. 2008, 19:26
@Gábi+ dvojčata
Není zač, přeji pěkné vánoce v pohodě a v klidu
mamkahanka
(upraveno)
12. 12. 2008, 18:40
Dělala jsem podle Vašeho receptu Tvarohové cukroví - a tedy musím říct, že je opravdu výýýýborné!!! Děkuji za rychlý a jednoduchý receptík Krásné Vánoce
Zrušený účet
(upraveno)
12. 12. 2008, 19:19
@mamkahanka
Jsem ráda, že Vám chutnalo....taky přeji pěkné vánoce
Hillary
(upraveno)
9. 12. 2008, 19:50
to je nááádhera zítra jdu nato kásné vánoce
Markytka
(upraveno)
9. 12. 2008, 17:58
TVAROHOVÉ LUXUSNÍ ,JEŠTĚ.ŽE JSEM TO DĚLALA Z DVOJITÉ DÁVKY PRVNÍ PLECH JE HRUDKY DRUHÁ LUXUSKA TVAROHOVÉ JSEM VUBEC NEPODSYPÁVALA,ANI TROCHU SE NELEPILO,ALE ZÁLEŽÍ NA MOUCE....LINECKÉ OVĚŘENÝ RECEPT JSEM DĚLALA Z MOUKY Z KAUFLANDU A RED JSEM MĚLALA PŘEDMĚŘICKOU Z TESCA A SUPER
Zrušený účet
(upraveno)
9. 12. 2008, 19:39
@Markytka
tak to jsem ráda, že se tvarohové cukroví povedlo a že chutnalo
neo
(upraveno)
7. 12. 2008, 15:05
Tak jsem si zadělala těsto na tvarohové cukroví,ale těsto mi docela dost lepilo od tvarohu.Takhle je to normální,nebo mám přidat trochu mouky. Až budu válet,tak určitě mezi dvěma fóliemi.Prosím jaké máte Vy zkušenosti s tvárností těsta.....mám se připravit na boj?
Zrušený účet
(upraveno)
7. 12. 2008, 19:11
@neo
přidat trochu mouky, mě se těsto nelepilo, naopak po zpracování bylo úplně v pohodě a vyvaluji na pocukrovaném vále....
neo
(upraveno)
8. 12. 2008, 9:18
@
tak po přidání mouky,už to bylo v pohodě,opravdu připomíná listové těsto. Chuťově jsou moc dobré,jako tvarohové šátečky. Teď mě jen napadlo,jak budou chutnat třeba za týden,neztvrdnou?
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:49
@neo
Já skladuji cukroví na balkóně a vydrží i přes měsíc....
neo
(upraveno)
8. 12. 2008, 19:05
@
tak to je dobře,u nás stejně nevydrží dlouho.....jsou moc dobré
korýška
(upraveno)
7. 12. 2008, 18:15
@neo
Moniko, já jsem právě chtěla napsat, že jsem z toho těsta úplně nadšená , vůbec se nelepilo a chovalo se trochu jako listové - a ta chuť , je to vážně velice jednoduché a strašně dobré , možná záleží na tom, jaký jste použila tvaroh , já tedy kostku
neo
(upraveno)
7. 12. 2008, 18:28
@korýška
já taky kostku. ale odpoledne jsem to dala do ledničky a teď jsem na to šahala a je to lepší.Tak uvidim....
verulii
(upraveno)
6. 12. 2008, 19:05
Dobrý večer, myslíte, že bych nezkazila chuť přidáním tošky kakaa na obarvení? Už jedny podobné světlé mám, tak aby se nějak odlišily. Díky za odpověď, Veronika
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2008, 19:14
@verulii
myslím, že by se tím nic nezkazilo
Chadalík
(upraveno)
6. 12. 2008, 13:42
Dobrý večer, to tvarohové bych moc ráda zkusila, tam se nedává vůbec cukr?? moc díky za odpověd
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2008, 19:18
@Chadalík
Cukr do těsta néééé potom se to horké obaluje v cukru a je to dost sladké
Baco
(upraveno)
5. 12. 2008, 23:17
Dobrý večer, mohla bych se prosím zeptat, jaký tvaroh dáváte? A ty tvary se asi vykrajují hrubší, než u slepovaného cukroví, mám pravdu? Děkuji za odpověď. Katka
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2008, 19:17
@Baco
Koupila jsem klasickou kostku tvarohu, vlastně ani nevím, jestli je ještě nějaký speciální vím, že jsou tvarohy v nějakých mystičkách a pak tvaroh na strouhání Tvary vykrajuji hrubší, ale nemusíte mít strach, že se to nedopeče, jak je tvar celý růžový, tak je to hotové
Baco
(upraveno)
8. 12. 2008, 10:35
@
Moc děkuji za odpověď. Zítra jdu na to Hezký den Katka
Dermajetics
(upraveno)
5. 12. 2008, 8:28
Hani co mi to děláááš? Tolik cukrováčka pohormadě...Já mám zatím jen upečeno ale k zdobení se s těmi mými rarachy nemůžu letos nějak dostat Nechceš přijet do FM?
Zrušený účet
(upraveno)
5. 12. 2008, 21:27
@Dermajetics
Do FM jsem jezdila minulý týden za manželem do nemocnice a protože toho mám letos jen 20kilo na kšeft a do toho starost o manžela po úraze, tak už jsem musela začít jinak bych to při třísměnném provoze nestihla
Luky1
(upraveno)
5. 12. 2008, 7:03
Hani ty tvarohové mě vážně dostaly.Ještě jsem o nich ani neslyšela.Určitě je zkusim.Můžu ještě poprosit,když je upeču už nyní, skladovat stačí v chladnu nebo raději do lednice když je v nich tvaroh? Moc děkuji za odpověď Lada
Zrušený účet
(upraveno)
5. 12. 2008, 21:25
@Luky1
taky už je mám upečené a jsou opravdu vynikající, polovinu mi toho už doma snědli, budu muset udělat ještě alespoň ze tří dávek. takže až je budeš dělat - jedna dávka je fakt málo V chladnu vydrží i přes měsíc, já skladuji na balkóně.
Luky1
(upraveno)
5. 12. 2008, 22:49
@
no to je právě to, já balkon nemám,takže buď v ložnici na okně,tam je nejchůadněji nebo to řeším různě po ledničkách (Velikánskách budova a hodně prázdných ledniček jsem zjistila ) tak krabičky ukládám tam, aspoň mě to nesnědí.Letos jsem si napekla rumové rohlíčky nechala v ložnici na okně a předevčírem jsem zjistila že tam jsou dva,takže jsem dělala další dvojitou dávku. Tvarůžky jsem si už koupila (projistotu dva,mám ráda tvaroh tak mě budou jistě chutnat) a zítra nebo v neděli jdu na to.Moc děkuji